Praktische info over Filing

Praktische info over Filing

De meeste vennootschappen, verenigingen en stichtingen in België zijn verplicht om een (statutaire en/of geconsolideerde) jaarrekening en/of andere documenten neer te leggen bij de Nationale Bank van België (NBB). 

 • De Nationale Bank van België (NBB) stelt met Filing een online toepassing ter beschikking voor het opstellen, valideren en neerleggen van jaarrekeningen.

  Filing - Snelstartgids

  Filing - Gebruikershandleiding

  Filing - Instructievideo's

 • De toegang tot de Filing-toepassing verloopt via CSAM, de toegangspoort tot de online-diensten van de overheid. Om toegang te krijgen, is een digitale sleutel nodig. 

 • De Persoonlijke Ruimte is de werkomgeving van waaruit gebruikers allerlei acties kunnen uitvoeren, zoals het neerleggen of het betalen van een jaarrekening.

 • Als de validatie geen fouten aan het licht brengt, krijgt de jaarrekening de status ‘klaar voor betaling’. Na toekenning van deze status moet de betaling binnen 6 werkdagen op de rekening staan.

 • Eens een jaarrekening is neergelegd, voert de Nationale Bank van België een aantal (automatische) rekenkundige en logische controles uit. Via het validatierapport weten neerleggers of hun jaarrekening fouten en/of waarschuwingen bevat.

Hallo, mijn naam is Cybo, hoe kan ik u vandaag helpen?

Cybo