Versie 1.2 Filing

Op 20 oktober 2022 om 18 uur werd een nieuwe belangrijke versie van de FILING-toepassing geïnstalleerd.
Bijgevolg werd de SOFISTA-toepassing definitief afgesloten op 2 november 2022.

Stopzetting van Sofista

De SOFISTA-toepassing werd sinds 11 mei 2022 opnieuw opengesteld op vraag van ITAA, accountantskantoren en ondernemers om het tijdelijk ontbreken van de berekening van subtotalen in de nieuwe FILING-toepassing te verhelpen. Ten gevolge de toevoeging van de functies voor de berekening van subtotalen en de rubriekencorrector in FILING op 20 oktober ‘s avonds werd de SOFISTA-toepassing op 2 november 2022 definitief stopgezet.

Nieuw in Filing

De voornaamste nieuwe functionaliteiten in FILING zijn de berekening van de subtotalen en de tool voor de verbetering van de incorrecte vergelijkingen.

  • Berekening van subtotalen

De optie voor de berekening van subtotalen kan geactiveerd / gedesactiveerd worden bij het opmaken van een nieuw formulier of vanaf de editor.

Bij het opmaken van een formulier, is deze nieuwe functie standaard uitgeschakeld.

In de volledige en de snelle redactie, kan de functie van de berekening van subtotalen in- of uitgeschakeld worden. Indien de functie om de subtotalen te berekenen geactiveerd is :

• worden de subtotalen in het grijs aangeduid,

• worden de subtotalen automatisch berekend bij inbreng / wijziging van gegevens,

• zijn de subtotalen niet aanpasbaar.

  • Rubriekencorrector: verbeteringstool voor onjuiste vergelijkingen

Deze tool is toegankelijk in het validatie resultaat indien één of meerdere fouten of waarschuwingen in de rekenkundige en logische validaties vastgesteld worden. In het validatie resultaat klikken op ‘Foutieve vergelijkingen verbeteren’ om de rubriekencorrector te openen