Intrastat - Info

 

Brexit: 

 

1) Vanaf de aangifte voor januari 2021 (verwacht op 20/02/2021) zijn de volgende aanpassingen van toepassing:

  • Partnerland: landcode XI voor Noord-Ierland, de rest van het Verenigd Koninkrijk wordt niet meer opgenomen in de Intrastat-aangifte (geen XU en geen GB).
  • BTW-nr tegenpartij (enkel voor de aangifte verzending):  Noord-Ierse bedrijven worden vermeld met hun BTW-nr dat begint met XI.
  • Land van oorsprong: hier wordt voor Noord-Ierland eveneens landcode XI gebruikt, voor de rest van het Verenigd Koninkrijk is dat XU. 

2) Tot 31/12/2020 verandert er niets voor de aangifte van uw goederenhandel met het Verenigd Koninkrijk. Tot deze datum zijn voor Intrastat de intracommunautaire wetgeving en de landcode GB van toepassing.

 

De aangifte van aanvullende eenheden is alleen voor bepaalde goederencodes vereist. Voortaan wist OneGate deze niet-verplichte gegevens automatisch wanneer u uw ingevoerde gegevens bewaart.


Nieuw: De essentiële info over uw Intrastat-aangiften op 2 bladzijden. Ontdek de Intrastat-snelgids!

 

Handleiding Intrastat

"Handleiding Intrastat Deel I - Basis" bevat de nodige informatie en hulp om een aangifte op een snelle en efficiƫnte manier in te vullen.

"Handleiding Intrastat Deel II - Uitbreiding". In dit tweede deel worden bepaalde aspecten van "Deel I - Basis" nader behandeld. Verder wordt in deze uitbreiding de link met de BTW-aangifte en de speciale goederenbewegingen behandeld.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt aan al de aangevers gezonden wanneer zich een belangrijke wijziging voordoet, hetzij in de nomenclatuur, hetzij in de manier van aangeven.

Opleiding

Om de aangevers in staat te stellen hun Intrastataangiften efficiƫnt in te vullen, worden er op regelmatige tijdstippen opleidingen georganiseerd. Deze handelen over de inhoud van de aangifte en over het gebruik van het online formulier OneGate.