Intrastat - Info

Brexit: Tijdens de overgangsperiode tot 31/12/2020 (of 31/12/2022 bij verlenging) verandert er niets voor de aangifte van uw goederenhandel met het Verenigd Koninkrijk. Tot dan blijven voor Intrastat de intracommunautaire wetgeving en de landcode GB van toepassing.


De aangifte van aanvullende eenheden is alleen voor bepaalde goederencodes vereist. Voortaan wist OneGate deze niet-verplichte gegevens automatisch wanneer u uw ingevoerde gegevens bewaart.


Nieuw: De essentiële info over uw Intrastat-aangiften op 2 bladzijden. Ontdek de Intrastat-snelgids!

 

Handleiding Intrastat

"Handleiding Intrastat Deel I - Basis" bevat de nodige informatie en hulp om een aangifte op een snelle en efficiƫnte manier in te vullen.

"Handleiding Intrastat Deel II - Uitbreiding". In dit tweede deel worden bepaalde aspecten van "Deel I - Basis" nader behandeld. Verder wordt in deze uitbreiding de link met de BTW-aangifte en de speciale goederenbewegingen behandeld.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief wordt aan al de aangevers gezonden wanneer zich een belangrijke wijziging voordoet, hetzij in de nomenclatuur, hetzij in de manier van aangeven.

Opleiding

Om de aangevers in staat te stellen hun Intrastataangiften efficiƫnt in te vullen, worden er op regelmatige tijdstippen opleidingen georganiseerd. Deze handelen over de inhoud van de aangifte en over het gebruik van het online formulier OneGate.