De Nationale Bank, een huis van vertrouwen

 

De Nationale Bank is een bijzonder huis met vele kamers. Waarschijnlijk ken je de NBB van haar bekendste product: de eurobankbiljetten die ze in ons land uitgeeft. Maar ze heeft nog veel andere boeiende taken. Achter haar statige façade schuilt een werkplek waarin alles draait rond vertrouwen.

Groepje medewerkers staan te babbelen voor het gebouw van de Natioanle Bank
Werken voor jezelf en voor de maatschappij.

Zo wil ze de waarde van het geld stabiel houden. Je kan er ook van uitgaan dat dankzij het toezicht van de Nationale Bank je geld veilig en beschermd is bij elke Belgische bank. Dat je vlot én veilig kan betalen, online én cash. En dat je beschikt over correcte economische en financiële informatie. Daarnaast is de Nationale Bank ook de bank van de overheid en beheert ze de balans- en kredietcentrale, waar de jaarrekeningen en kredieten worden geregistreerd.

Door te werken aan een stabiel financieel systeem en betrouwbare financiële instellingen, zet de NBB zich mee in om een klimaat van vertrouwen te creëren waarin iedereen zich het beste ontplooit.

Bankmedewerkers poseren voor de ingang van de Nationale Bank
Ambitieus, open en relevant. Zo zijn wij!

Als moderne centrale bank in het hart van het Eurosysteem staat de NBB ten dienste van het algemeen belang. Vanuit haar onafhankelijke positie en met haar analyses, statistieken en onderzoeken in de hand, neemt ze op een respectvolle, zorgvuldige en maatschappelijk verantwoorde manier deel aan het publieke debat.

De Nationale Bank moet mee veranderen en beter communiceren als ze relevant, efficiënt en dynamisch wil blijven. Daarom krijgen de vele kamers van de Bank ook grotere vensters, zodat je een betere inkijk krijgt in haar werk. Want wat zij doet, heeft invloed op jou en op alle Belgen.

Neem dus gerust een kijkje in de vele digitale kamers van haar website, want alleen op een open manier kan de Nationale Bank met vertrouwen aan een duurzame en inclusieve toekomst werken!