Evaluatie van de strategie: ook uw mening telt!

Monetair beleid tegen het licht

In januari 2020 zijn wij – Nationale Bank van België (NBB) – samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en de 18 andere centrale banken van het eurogebied gestart met een evaluatie van de manier waarop we monetair beleid voeren, onze monetairbeleidsstrategie. De bedoeling? Grondig nadenken over de vele vragen die leven rond het monetair beleid en ervoor zorgen dat onze strategie ook in de toekomst doet wat ze moet doen: zorgen voor stabiele en voorspelbare prijzen.

Meer informatie:

Uw mening is belangrijk

Wij zijn verantwoordelijk voor prijsstabiliteit, maar stabiele prijzen gaan iedereen aan, of u nu consumeert, onderneemt, spaart of leent. Daarom willen we van u horen wat u denkt en wat u bezighoudt voordat we onze strategie voor de toekomst bepalen. Er worden verschillende bevragingen georganiseerd in heel het eurogebied. In België legt de NBB haar oor te luisteren bij de Belgische burgers en maatschappelijke organisaties.

Waar kan u uw mening kwijt? Op het portaal ‘NBB Luistert’ kan u tot eind januari 2021 uw mening geven over 4 verschillende thema’s. Er wordt uiteraard gepolst naar uw ideeën over monetair  beleid, maar ook naar uw economische verwachtingen en zorgen en naar hoe we beter met u kunnen communiceren.

Live evenement via internet

Op vrijdagvoormiddag 22 januari 2021 organiseert de NBB ook een online luistersessie waarin vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit België hun standpunt omtrent het monetair beleid zullen geven. Dit evenement kan door iedereen live online gevolgd worden.

Programma: nog concreet in te vullen

Als u vragen hebt over het evenement, kan u contact opnemen met nbblistens@nbb.be.

 

Wat gebeurt er met uw input?

Elk inzicht van u is voor ons nuttige informatie. De ideeën en opmerkingen uit de online enquête en luistersessie nemen we mee bij het bepalen van onze toekomstige strategie. Concreet plannen we een samenvatting van wat neergeschreven en besproken is te publiceren en te delen met de ECB en de andere nationale centrale banken van het eurogebied. Zo beogen we jullie wensen en zorgen goed over te brengen.