FinTech-contactpunt

De Belgische financiële regelgevers, namelijk de NBB en de FSMA, beschouwen FinTech als een belangrijk thema in hun toezichtactiviteiten. Met FinTech (financial technology) worden start-ups of gevestigde ondernemingen bedoeld die technologie gebruiken om innovatieve processen, producten of diensten in de financiële sector aan te bieden.

Toelating
Behandeling
Overdracht
Verdeling
Opslag
...

Betalingen
Spaargeld en beleggingen
Kredieten
Verzekeringen
Pensioenen
...

Voorbeelden van dergelijke innovaties zijn crowdfunding, distributed ledger technology, virtuele munten, API’s (application programming interfaces) of alternatieve distributiemodellen.

Aangezien het regelgevende kader een sleutelrol speelt bij het verenigen van innovatie en veiligheid in deze sector, bieden de NBB en de FSMA FinTech-bedrijven (zowel start-ups als gevestigde ondernemingen) de mogelijkheid om hen via de onderstaande knop rechtstreeks te contacteren. De NBB en de FSMA streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Op de websites van de NBB en de FSMA vindt u algemene informatie over onze taken en bevoegdheden, alsook over specifieke toezichtregels en vergunningsprocedures.

Stel uw vraag