Waar kan ik terecht met vragen over de impact van de coronacrisis?

Contactcenter FSMA

Er werden verschillende maatregelen aangekondigd om de impact van de coronacrisis op consumenten, zelfstandigen en bedrijven te helpen opvangen. De maatregelen worden genomen door zowel de overheid als de bank- en verzekeringssector. Wie hier vragen over heeft, kan terecht bij een callcenter van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Deze maatregelen zijn bestemd voor wie financieel getroffen wordt door de coronacrisis en hebben bijvoorbeeld betrekking op een uitstel van betaling voor hypotheekleningen, een uitstel van betaling van belastingen en een uitstel van betaling van verzekeringspremies en van bijdragen voor tweedepijlerpensioenen.

Meer informatie

 

Centraal contactpunt Febelfin

Om iedereen bij te staan met hun vragen en financiële moeilijkheden door het coronavirus heeft Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, een centraal contactpunt opgezet: corona@febelfin.be.

Als bedrijf kan je er terecht met vragen over de steunmaatregelen van de regering en de mogelijke maatregelen die de banken kunnen voorstellen. Als particulier kan je er al je vragen kwijt over potentiële terugbetalingsmoeilijkheden door de coronacrisis.

Meer informatie