Webinar: Jaarlijks verslag van de Nationale Bank over financiële marktinfrastructuren en betalingsdiensten

Webinar: Financial Market Infrastructures and Payment Services Report 2022

In België zijn verschillende financiëlemarktinfrastructuren (FMI's), bewaarnemers, betalingsdienstaanbieders, zoals betalingsinstellingen en instellingen voor elektronisch geld, en aanbieders van kritieke diensten gevestigd. Sommige daarvan, zoals SWIFT, Euroclear, Bank of New York-Mellon, Mastercard Europe en Worldline, zijn internationaal systeemrelevant.
Het Financial Market Infrastructures and Payment Services Report biedt een overzicht van de veranderingen in het regelgevend kader voor FMI's, bewaarnemers, betalingsdienstaanbieders en aanbieders van kritieke diensten, de ontwikkeling van hun activiteiten, de benaderingen die de Bank hanteert op het gebied van oversight en prudentieel toezicht, en haar voornaamste doelstellingen.

Dominik Smoniewski, hoofd van de dienst Toezicht op financiële marktinfrastructuren, betalingsdiensten en cyberrisico's en drie experten van de Nationale Bank van België, Janis Rosewick, Axel Van Genechten en Yvanna Vieira de Melo Correa Mendes, lichten de belangrijkste conclusies van het rapport toe en staan stil bij actuele kwesties zoals de digitale valuta van de centrale bank, oorlog in Oekraïne, cryptovaluta's of cybercriminaliteitrisico's.
 
Tijdens het webinar wordt afwisselend in het Nederlands en in het Frans gesproken. Er is geen vertaling voorzien.  Vragen kunnen via de chatfunctie gesteld worden.

Tijdstip: 
Maandag 17 oktober 2022, 13:00 - 14:15
Toegangsprijs: 
gratis