Het macroprudentieel en financieel stabiliteitsverslag van de Nationale Bank van België (VIDEO)

Financial Stability Report 2024

Tijdens deze conferentie zal de vicegouverneur van de Nationale Bank van België, Steven Vanackere, de kernboodschappen van het macroprudentieel verslag en het Financial Stability Report van de Nationale Bank van België toelichten. Hij zal het met name hebben over de invloed van de macro-economische en macrofinanciële ontwikkelingen van de afgelopen twaalf maanden op de Belgische financiële sector, de financiële stabiliteit in België en het optreden van de Bank als macroprudentiële autoriteit. Aan het einde van deze presentatie worden enkele aanbevelingen gegeven.

Daarna volgt een panelgesprek met Hilde Vernaillen (CEO van P&V en voorzitter van Assuralia), Marianne Collin (CRO van Belfius) en Hans Degryse (Professor of Finance aan de KUL). Zij zullen verschillende onderwerpen bespreken, zoals de invloed van de rentestijging op de financiële sector (waaronder de vergoeding van het spaargeld), de ontwikkelingen op de residentiële en commerciële vastgoedmarkt, het belang van de energie-efficiëntie van gebouwen, de dekking van schadegevallen na natuurrampen, enz.

De conferentie zal afwisselend in het Nederlands en Frans worden gehouden, er is geen vertaling voorzien. Na de conferentie heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Er is tevens een sandwichlunch voorzien.

Tijdstip: 
Woensdag 22 mei 2024, 12:00 - 13:30
Organisatie: 
Nationale Bank van België
Spreker(s): 
Steven Vanackere (vicegouverneur), Hilde Vernaillen (CEO van P&V en voorzitter van Assuralia), Marianne Collin (CRO van Belfius) en Hans Degryse (Professor of Finance aan de KUL)
Plaats: 
Auditorium Nationale Bank van België, Warmoesberg 61 1000 Brussel
Toegangsprijs: 
gratis