De Balanscentrale krijgt een nieuwe look

De Balanscentrale werkt aan een nieuwe toepassing, voorzien om operationeel te zijn vanaf begin 2022, om jaarrekeningen te verzamelen, te valideren en te verspreiden.
We bieden daarbij nog krachtigere en gebruiksvriendelijkere tools aan die voldoen aan de huidige eisen.

Welke verbeteringen kunt u verwachten in dit project?

Er zal gebruik worden gemaakt van modernere externe interfaces, waaronder CSAM, het centraal aanmeldpunt voor online diensten van de overheid.
Aanmelden zal mogelijk zijn met verschillende digitale sleutels zoals bv. met de eID ( d.i. de elektronische identiteitskaart) of met itsme (je digitale ID om veilig in te loggen met je smartphone).
Meer informatie hierover kan u vinden op volgend adres: https://csam.be/nl/index.html.

Papieren documenten zoals de 'Mededeling van de neerlegging', de lijst met fouten en nog andere, zullen niet meer per gewone briefwisseling met de post worden verstuurd.
In de plaats daarvan wordt overgeschakeld op het elektronisch versturen van de documenten. Hiervoor zal de eBox voor ondernemingen worden gebruikt, de beveiligde elektronische brievenbus van een onderneming, die alle officiƫle communicatie tussen ondernemingen en overheidsinstellingen centraliseert. Meer informatie hierover kan u vinden op volgend adres: https://www.health.belgium.be/nl/e-box-onderneming

De betalingsmogelijkheden zullen uitgebreid worden. Naast betalen met kredietkaart (Visa, Mastercard) zal het mogelijk zijn om te betalen met debetkaart via Bancontact of Maestro, zowel online als mobiel, ook met QR code.

Deze nieuwe functies worden voorzien voor 1 januari 2022. Via deze website zal regelmatig informatie over de voortgang van dit belangrijke project worden gecommuniceerd. Kom dus geregeld eens een kijkje nemen.

Voor het welslagen van dit project is de terugkoppeling naar de gebruikers heel belangrijk.
Er zullen daarom testsessies ingepland worden, in nauwe samenwerking met de accountants, en er zal ook feedback gevraagd worden via volgend e-mail adres: info.ba@nbb.be.