Reproductieregels

Om elke verwarring of elk kwaadwillig gebruik te vermijden, is de reproductie van bankbiljetten aan strikte regels onderworpen.

Om elke verwarring of elk kwaadwillig gebruik te vermijden, is de reproductie van de eurobiljetten aan strikte regels onderworpen. Het gebruik van biljetten als publiciteitsdrager is verboden.

Om elke verwarring of elk kwaadwillig gebruik te vermijden, is de reproductie van bankbiljetten in Belgische frank die nog inwisselbaar zijn aan de loketten van de Nationale Bank aan strikte regels onderworpen. Deze regels zijn terug te vinden in het officieel bericht  betreffende de reproducties van bankbiljetten om publiciteitsredenen of andere.

De Nationale Bank laat bovendien elektronische reproducties van bankbiljetten in Belgische frank toe onder dezelfde voorwaarden die gelden voor bankbiljetten in euro: zie hiervoor artikel 2.3, f) van het Besluit van de ECB van 19 april 2013  betreffende de denominaties, specificaties, reproductie, vervanging en het uit circulatie nemen van eurobankbiljetten.