Mededeling van neerlegging via e-Box Enterprise

De NBB stuurt vanaf 4 april 2022 de mededeling van neerlegging van je jaarrekening elektronisch naar de beveiligde elektronische brievenbus van je onderneming (e-Box Enterprise). Van dan af zal er GEEN verzending meer gebeuren via de post.

Activeer nu al je e-Box Enterprise zodat je nooit meer een overheidsdocument hoeft te missen. Gratis, gemakkelijk en heel geruststellend.

e-Box Enterprise: al je overheidsdocumenten op één plek

Wat is de e-Box Enterprise?

De e-Box Enterprise is een elektronische brievenbus die alle officiële communicatie tussen je onderneming en overheidsinstellingen centraliseert.

Welke documenten vind je er?

Wat een overheidsdienst je vroeger via de post bezorgde, kan je nu via de e-Box Enterprise ontvangen. Vergunningen, attesten, aanslagbiljetten, subsidietoekenningen, de mededeling van neerlegging van jaarrekening, noem maar op. En afdrukken hoeft niet, want alle documenten zijn rechtsgeldig.

Wie doet mee?

Overheidsdiensten van het federale, regionale en lokale niveau kunnen documenten versturen via de e-Box Enterprise. Onder meer de FOD Economie, de Vlaamse Belastingdienst en de instellingen van sociale zekerheid doen dat al. En het lijstje van verzenders wordt steeds langer. Vanaf 4 april 2022 sluit ook de NBB (Balanscentrale) aan.

2022: Een digitaal jaar met e-Box Enterprise

Hoe activeer je je e-Box Enterprise?

De e-Box Enterprise is gratis, maar je onderneming moet zich wel registreren. Dat is makkelijker dan je zou denken.

  1. Meld je met je eID of itsme aan bij csam.be.
  2. Vul het KBO-nummer van je onderneming in.
  3. Kies wie toegang moet krijgen (jijzelf of iemand anders).
  4. Voeg eventueel nog andere medewerkers toe die toegang moeten hebben.

Een uitgebreide beschrijving van alle stappen staat op www.eboxenterprise.be.

Hoe werkt het?

De e-Box Enterprise ziet eruit als een gewone mailbox en hij bevat exclusief overheidsdocumenten.

Je kunt de e-Box Enterprise zo instellen dat hij een melding stuurt naar je e-mailadres zodra er een nieuw document binnenkomt.

Antwoorden op een bericht is ook mogelijk.

En het spreekt vanzelf: je kunt de e-Box Enterprise heel makkelijk raadplegen op mobiele toestellen.

Kies voor alleen digitaal

Doe jezelf én het milieu een plezier en kies voor een opt-in. Dat betekent dat je je overheidsdocumenten van een bepaalde verzender alleen nog maar in de e-Box Enterprise krijgt, en niet meer via de post.

Vanaf 4 april 2022 ontvang je de mededeling van je jaarrekening sowieso alleen nog maar in je e-Box Enterprise, zonder keuzemogelijkheid voor verzending via de post.

Activeer daarom je e-Box Enterprise vandaag al!

logos