Twee uitzonderlijke evenementen in het Museum van de Nationale Bank van België

Op zaterdag 16 en zaterdag 23 oktober 2021 zal het Museum van de Nationale Bank van België (NBB) uitzonderlijk open zijn. Dit is de ideale gelegenheid om onze collecties te ontdekken in ons imposante gebouw in hartje Brussel.

Op 16 oktober kun je gratis de permanente tentoonstelling van het Museum ontdekken: een nooit elders geziene collectie van voorwerpen en documenten. Met behulp van interactieve en audiovisuele media leer je er ook over de rol van de centrale bank en over alles wat met geld en de financiële wereld te maken heeft. Er zijn ook animaties voor kinderen en jongeren.

Maar dat is niet alles! Op zaterdag 23 oktober neemt het Museum opnieuw deel aan de Museum Night Fever. Maar liefst 29 Brusselse musea blijven geopend tussen 19 en 1 uur en het Museum van de NBB plant voor de gelegenheid een verrassend extraatje. Experimentele jazz, slampoetry en dans komen aan bod in de voorstelling ‘Rhythm, Rhyme and Dance’. Die wordt vanaf 19.30 elk uur, en dit tot 00.30 uur, vertoond.

Voor de pass die je toegang geeft tot de 29 deelnemende musea, de shuttles van Museum Night Fever en de Noctis-bus betaal je 13 euro in voorverkoop (en 17 euro op de dag zelf). Je toegangsarmbandje kun je nadien tot 15 november inruilen voor een dagticket voor een van de deelnemende musea.

We vragen je de COVID-19-maatregelen die momenteel van toepassing zijn voor Brussel na te leven. Alle bezoekers van 16 jaar en ouder moeten op 16 oktober een Covid Safe Ticket tonen aan de ingang van het Museum. Tijdens de Museum Night Fever op 23 oktober moeten alle bezoekers van 12 jaar en ouder dit doen.

 

Wanneer: Zaterdag 16 oktober 2021 en zaterdag 23 oktober 2021
Waar: Warmoesberg 57 - 1000 Brussel
E-mail:   museum@nbb.be
Telefoon: 02 221 22 06