Perscommuniqué - Geert Sciot wordt de nieuwe communicatiemanager van de Nationale Bank

Geert Sciot wordt in januari de nieuwe communicatiemanager en woordvoerder van de Nationale Bank van België. Hij werd door de Nationale Bank aangeworven om een nieuw communicatiebeleid van de Bank vorm te geven en te implementeren.

De Nationale Bank van België heeft besloten om een nieuw extern en intern communicatiebeleid te ontwikkelen dat beter inspeelt op de behoeften van zowel de externe als interne doelgroepen. Een vlotte, toegankelijke communicatiebenadering en een meer proactieve aanpak via verschillende mediakanalen staan daarbij centraal. Om haar te helpen bij de uitwerking en implementatie van deze nieuwe strategie heeft de Bank zopas Geert Sciot aangeworven als nieuwe communicatiemanager en woordvoerder. Hij treedt in januari in dienst.

Geert Sciot (46) is een zeer ervaren communicatiemanager. Hij studeerde communicatiewetenschappen en journalistiek en begon zijn carrière als medewerker bij de openbare omroep VRT. In 1993 trad hij in dienst bij de krant De Morgen waar hij verschillende jaren deel uitmaakte van de economische redactie. Sinds 2003 is hij Vice President Media Relations van Brussels Airlines. Van 2012 tot eind 2016 was hij ook deeltijds verbonden aan de Association of European Airlines (AEA) als communicatie- & marketingmanager van deze sectorvereniging.

“De rol van de Nationale Bank van België in de samenleving is de voorbije jaren flink gewijzigd”, zegt gouverneur Jan Smets. “Dat vergt ook op het vlak van communicatie een nieuwe, doortastende dynamiek. Ik ben dan ook blij dat we met Geert Sciot een ervaren expert hebben aangeworven die er samen met onze medewerkers zal voor zorgen dat de Nationale Bank ook op het vlak van externe en interne communicatie een toegankelijk aanspreekpunt is en tegelijkertijd een betrouwbare referentie blijft.”