Nationale Bank verruimt haar communicatie met de publicatie van infografieken

Brussel, 1 oktober 2021 -- Naast de NBB.Stat-database, publicaties en persberichten zal de Nationale Bank van België voortaan ook infografieken publiceren om bepaalde ontwikkelingen in onze economie op een snelle, beknopte en gebruiksvriendelijke manier te illustreren.

In het kader van haar nieuwe strategie wil de Nationale Bank haar publicaties én haar statistische informatie vlotter toegankelijk maken. Daarom heeft ze besloten om voortaan ook op regelmatige basis infografieken te publiceren.

Deze afbeeldingen moeten het mogelijk maken statistische vaststellingen in één oogopslag te begrijpen. Ze bieden geen diepgaande analyse en zijn dan ook vooral bedoeld voor wie zich in sneltempo wil informeren. Wie dieper wil ingaan op de data en de cijfergegevens zélf wil analyseren kan dat uiteraard nog altijd door te klikken op de link naar de NBB.Stat-database onder de infografiek.

De infografieken over gegevens die in een persbericht zijn opgenomen zullen voortaan samen met dat bericht worden toegezonden. Daarnaast zal de Bank evenwel ook regelmatig andere infografieken op haar website publiceren en dit via haar socialemediakanalen bekendmaken.