Nationale Bank van België gastheer financieel-economische topconferentie

Hoe goed pakten we de financiële crisis aan en welke lessen leren we eruit? Nobelprijswinnaar Jean Tirole, ECB-directeur Peter Praet, Gouverneur van de Nationale Bank van België Jan Smets en bankenspecialist Mathias Dewatripont van de Solvay Brussels School of Economics and Management nodigen op 5 en 6 november een schare wereldvermaarde besluitvormers en academici uit om hierop tijdens een conferentie in Brussel een antwoord te bieden.

Het auditorium van de Nationale Bank van België verwelkomt op 5 en 6 november een uniek gezelschap van beleidsmakers, wetenschappers en experts uit de financieel-economische wereld. Samen zullen ze zich anderhalve dag lang tijdens verschillende paneldebatten en presentaties buigen over de vraag ‘Managing financial crises: where do we stand?’. Ze zullen onder meer debatteren over risicodeling in de Europese Monetaire Unie, het bestuur van de eurozone, de rol van de centrale banken als laatste kredietverstrekker , solvabiliteitsproblemen en het redden van de banken en het internationale monetaire systeem.

De sprekers en panelleden vertegenwoordigen instellingen van wereldniveau. Naast Nobelprijswinnaar Jean Tirole, voormalig Europees president Herman Van Rompuy en ECB’s Vice-President Luis de Guindos hebben top experts van onder meer de London School of Economics, de Harvard University, de Bocconi University, het Max Planck Instituut, de Geneva University, de Cass Business School, de Columbia University, het Petersson Institute for international Economics, de California-Berkeley University, het European University Institute, de Solvay Brussels School of Economics and Management, de OESO, CEPR, het IMF, de Europese Commissie, de BIS, Blackrock, de Nationale Bank van België en diverse ECB organismen hun deelname bevestigd.

Het volledige programma van de conferentie en alle praktische info is beschikbaar hier.

Deelname aan de conferentie is gratis.

De conferentie zal ook integraal live gestreamd worden.

 

Voor de media:
Journalisten die willen deelnemen zijn van harte welkom.
De persdienst van de Nationale Bank van België faciliteert graag mediavragen.
Contacteer pressoffice@nbb.be