Webinar: Arbeidsmarkt en de relance van de Belgische economie: de ijsberg op onze Belgische arbeidsmarkt en hoe deze te ontdooien (VIDEO)

Webinar: Arbeidsmarkt en de relance van de Belgische economie (Stijn Baert)

De verschillende regeringen in ons land hebben alvast dit gemeen: ze streven een substantiƫle verhoging van de werkzaamheidsgraad in ons land en onze regio's na. Professor arbeidseconomie Stijn Baert duidt hoe ambitieus deze doelstellingen precies zijn. En hoe ze samenhangen met het relancebeleid na de coronacrisis. Hij koppelt deze aan zijn metafoor van de ijsberg op onze arbeidsmarkt: als we een hogere werkzaamheidsgraad willen bereiken, zullen we groepen richting de arbeidsmarkt moeten bereiken die zich de afgelopen decennia onder de waterlijn van onze arbeidsmarkt bevonden. Vervolgens geeft hij zijn visie op hoe dat kan.

Stijn Baert is voltijds professor in de empirische arbeidseconomie aan de UGent. Hij is lesgever voor verschillende cursussen in arbeidseconomie en onderzoeksmethodes aan de UGent en UAntwerpen.

Het onderzoek van Stijn Baert is hoofdzakelijk gesitueerd in het brede veld van de arbeidseconomie, met een focus op (i) de overgang van school naar werk, (ii) arbeidsmarktdiscriminatie en (iii) werk en gezondheid. Stijn Baert is burgerlijk ingenieur en doctor in de economische wetenschappen van de UGent.

Tijdstip: 
Woensdag 15 september 2021, 13:00 - 14:00
Spreker(s): 
Prof. Stijn Baert
Toegangsprijs: 
gratis